Arrenquen a Menorca les Jornades Ibèriques d'Infraestructures de Dades Espacials

Sota el títol 'Millorant l'intercanvi de dades espacials per protegir la Biosfera', faran referència al 25è aniversari de la declaració per part de la UNESCO

L'illa del Llatzeret del port de Maó acollirà a partir de demà i fins dissabte les Jornades Ibèriques d'Infraestructures de Dades Espacials. La iniciativa tractarà qüestions com la publicació de mapes i de dades geogràfiques per internet amb l'objectiu de continuar avançant en la col·laboració entre administracions en matèria de cartografia. D'aquesta manera, es milloraran les dades espacials que es poden consultar a través de les Infraestructures de Dades Espacials per potenciar les eines de consulta de la informació.

Les jornades es duran a terme sota el títol 'Millorant l'intercanvi de dades espacials per protegir la Biosfera', i faran referència al 25è aniversari de la declaració per part de la UNESCO. Així, també compleixen l'objectiu de la directiva europea INSPIRE que promou la creació d'infraestructures de dades espacials que permetin compartir informació orientada a l'aplicació de polítiques comunitàries de medi ambient.

Menorca és la tercera ubicació elegida per dur a terme les Jornades, ja que la primera fou Barcelona, l'any 2016, i la segona, Lisboa, que va acollir l'edició de l'any passat. A l'illa del Llatzeret hi participaran 180 tècnics d'empreses sectorials com del món acadèmic i de l'administració pública. S'efectuaran 53 ponències, 7 tallers, 3 taules rodones i 2 conferències plenàries.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF