Menorca acollirà al novembre la II Trobada internacional d'astroturisme

El certamen inclourà la participació de més de 50 professionals de l’astroturisme de l'Estat i internacional

L’illa del Llatzeret del port de Maó acollirà del 28 al 30 de novembre la segona Trobada internacional d’astroturisme. La Fundació Starlight ha escollit Menorca per a aquesta iniciativa que inclourà la participació de més de 50 professionals de l’astroturisme de l'Estat i internacional. Es tracta d’un dels esdeveniments més importants en l’àmbit del sector del turisme de les estrelles. Aquest comptarà amb tota classe d’agents d’organismes relacionats amb el turisme astronòmic i hi estaran convidats tots els territoris certificats com a destinació turística Starlight.

Menorca va ser declarada Destinació Turística i Reserva Starlight per la Fundació Starlight el mes de gener, després de diverses auditories i estudis que confirmaven la qualitat del cel nocturn de l’illa i el seu potencial per desenvolupar-hi activitats turístiques relacionades amb les estrelles. Menorca s’ha convertit en l’única illa de la Mediterrània certificada com a Reserva i Destinació Turística Starlight alhora. Aquests nomenaments, més enllà de ser una nova oportunitat per al turisme sostenible i el que es coneix com a turisme d’estrelles, també permetran treballar per protegir el cel nocturn, reduir la contaminació lumínica i avançar cap a una millor eficiència energètica, en sintonia amb la condició de Reserva de Biosfera.

Per a Menorca, aquest esdeveniment suposa una oportunitat per convertir-se en un fòrum amb vista al sector turístic, ja que Starlight complementa l’oferta turística existent i esdevé un nou nínxol de mercat per a Menorca que permetrà desestacionalitzar el turisme de l’illa.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF