Menorca seleccionarà una persona per al I Fòrum de Joves de les Reserves de la Biosfera

La iniciativa va dirigida a joves d'entre 18 i 35 anys que viuen a les reserves de biosfera

L'Agència Menorca Reserva de Biosfera ha obert un procés de selecció per escollir un o una jove per representar Menorca al I Fòrum de Joves de la Xarxa Espanyola de Reserves de Biosfera, que tindrà lloc els dies 23, 24 i 25 d'octubre a la Corunya. La iniciativa vol implicar la ciutadania jove de Menorca relacionada amb la Reserva de Biosfera perquè pugui tenir un paper actiu dins el programa 'Man and Biosphere' de la Unesco i que, des de la seva experiència com a habitants a la reserva, puguin actuar com a portaveu de l'illa en el fòrum i debatre i compartir visions amb altres joves al voltant del desenvolupament sostenible de la seva comunitat.

La Xarxa Espanyola de Reserves de Biosfera ha llançat una crida a totes les reserves per seleccionar una persona per participar en el fòrum, dirigit a joves d'entre 18 i 35 anys que viuen a les reserves de biosfera, on treballen, estudien o fan investigacions. La persona seleccionada per Menorca tindrà cobertes les despeses de viatge, allotjament i manutenció durant la celebració del fòrum, que seran a càrrec del comitè organitzador i l'Agència Menorca Reserva de Biosfera. Durant el fòrum, els participants prendran part en xerrades, debats i grups de treball per tractar temes al voltant de documents prèviament decidits a través d'una enquesta en línia. Entre aquests documents marc, s'hi troba el pla d'acció IberMAB i el de la Xarxa Espanyola de Reserves de la Biosfera.

Entre els objectius concrets del fòrum, hi destaquen l'elaboració d'una Declaració de la Joventut de la Reserva de Biosfera, un pla d'acció de la joventut de la Xarxa Espanyola de Reserves de Biosfera i fomentar el coneixement dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de la Unesco i proposar com poden contribuir les reserves a assolir-los. A més, es treballarà per reforçar els canals de comunicació amb la joventut en les diferents reserves. La data límit de presentació és el pròxim 17 de juliol. Entre els requisits per participar en el fòrum, a més d'estar dins de la franja d'edat, es tindrà en compte la formació acadèmica i experiència professional relacionada amb la Reserva de Biosfera, la implicació en entitats, ONG o moviments socials a l'illa i la motivació personal per assistir-hi.

EDICIÓ PAPER 14/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF