El degà de Medicina defensa que la figura de l'associat permet involucrar més professionals en la universitat

Miquel Roca explica que molts de metges que volen donar classes a la Facultat de Medicina i que "no ho fan per doblers"

El degà de la Facultat de Medicina de la UIB, el psiquiatre Miquel Roca, ha justificat la utilització de la figura del professor associat. Ha dit que amb aquest tipus de contracte de dedicació parcial es pot involucrar un gran nombre de professionals del camp de la sanitat de les Illes en la formació dels estudiants.

La facultat està cercant més de 40 professionals del sector,  però  ofereix unes condicions en principi poc atractives, ja que els associats d'una hora cobren poc més de 90 euros al mes. "L'any passat ja ens varen fer falta 20 professors nous i ens varen arribar més de 100  currículums . Això  vol dir  que els metges de les Illes es volen implicar en aquest projecte i que no ho fan per doblers", diu Roca.

El degà ha explicat que aquesta  incorporació  tan gran de professors és per posar en marxa el tercer curs del grau, que implica cobrir 12 matèries noves. A més, a tercer les matèries ja són de caràcter clínic, cosa que dificulta que es puguin cobrir amb personal titular de  la mateixa universitat , com s'ha fet fins ara amb assignatures a càrrec de professors d'altres àrees, com Bioquímica o Biologia.

"La majoria dels metges que s'incorporen a la UIB com a associats fan feina al sistema públic de salut, per la qual cosa no tenen una gran disponibilitat horària. Per això hem decidit incorporar-hi professionals amb una dedicació tan baixa. A més, el sistema d' acreditació   és  molt exigent i  és  complicat que  puguem  tenir metges de les Illes com a docents a jornada completa. La idea  és  que  a poc a poc  s'incorporin a la facultat  professors   titulars  i catedràtics", explica Roca.

Actualment  la UIB té 120 estudiants de Medicina, 60 a cada curs, "amb una proporció de gairebé vuit dones per cada dos homes", explica el degà.

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF