Medi Ambient denuncia 60 persones per acampar en espais naturals protegits

Les actuacions s'han fet durant aquest cap de setmana a llocs com la platja del Trenc, Cala Deià i Llucalcari 

Els agents de Medi Ambient han denunciat durant aquest cap de setmana 60 persones per acampar en espais naturals protegits de Mallorca. Durant el control rutinari de dissabte a la platja del Trenc, els agents varen trobar set persones, mentre que diumenge es varen detectar un total de 53 persones entre les zones de Cala Deià i Llucalcari, on hi ha senyals que adverteixen que l'activitat està prohibida. 

Segons expliquen des de la Conselleria, el mètode d'actuació estableix una sanció mínima de 100 euros, que pot augmentar si hi ha hagut agreujants com encendre espelmes o un foc. Durant el procediment els agents arriben al lloc per fer fora les persones que estiguin acampades i s'aixeca una acta, i després comença la instrucció que acabaria amb un expedient. 

Altres activitats sancionables

D'acord amb el Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) de la serra de Tramuntana, circular en bicicleta de muntanya i altres activitats de risc requereixen l'autorització prèvia de la Conselleria de Medi Ambient a tot l'àmbit territorial del Paratge Natural, excepte a les zones d'exclusió, on directament està prohibit. De fet, des de Medi Ambient recomanen transitar sempre pels camins i senders habilitats i evitar fer dreceres, a més de controlar la velocitat quan es fa un descens en BTT per no haver de derrapar, perquè provoca l'erosió del terreny. 

Segons les darreres dades publicades per l'ARA Balears, els agents de Medi Ambient han aixecat aquest 2019 dues actes de denúncia que afecten sis persones que circulaven en bicicleta de muntanya dins espais erosionats i protegits de la serra de Tramuntana.

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF