Medi Ambient demana respecte al Consell Consultiu pel retard del decret de posidònia

El president d'aquest òrgan assessor assegura que aquest mes donarà a conèixer el seu informe sobre la nova normativa

El conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, ha demanat aquest dimecres respecte per la feina del Consell Consultiu davant les crítiques dels grups ecologistes com el GOB o Terraferida, que consideren excessiu el retard que s'està provocant en el procés de tramitació del decret de protecció de la posidònia.

Segons Vidal, s'ha intentat que aquest decret hagi estat fruit d'un procés molt participatiu, que ha generat un expedient de 2.600 pàgines i nombroses aportacions i al·legacions, per tant considera lògic que el Consell Consultiu es prengui el seu temps en emetre l'informe corresponent. "De tots és coneguda la independència d'aquest consell i se l'ha de respectar", ha indicat el conseller.

Precisament aquest dimecres, el president d'aquest consell assessor, Antonio Dieguez, ha assegurat que l'informe sobre el decret es coneixerà durant aquest mes de juliol.

Conveni amb Red Eléctrica de España

El conseller ha fet aquestes declaracions durant l'acte de signatura d'un conveni amb Red Elèctrica de España pel foment de les bones pràctiques en el fondeig d'embarcacions per evitar l'impacte sobre les praderes de posidònia i també sobre els cables elèctrics submarins.

El conveni, que tendrà lloc durant aquesta temporada turística i la de 2019, suposarà l'edició de 35.000 fulletons informatius que es distribuiran a tots els ports de les illes i en els clubs nàutics. L'esmentada companyia aportarà 20.000 euros anuals per aquesta iniciativa.

El fulletó estarà editat en cinc idiomes i en material biodegradable. Té l'objectiu de recordar als usuaris les normes del fondeig i d'informar sobre la importància de la posidònia.

A més, Red Eléctrica reforça a l'estiu la vigilància sobre el traçat de la interconnexió elèctrica submarina entre Eivissa i Formentera per evitar el fondeig a zones crítiques de l'enllaç.

EDICIÓ PAPER 17/02/2019

Consultar aquesta edició en PDF