Martí March: "Tenim casos d'alumnes que han 'desaparegut' en aquest període d'estat d'alarma"

El conseller d'Educació ha defensat que la desescalada a les aules s'ha de plantejar amb prudència perquè les coses surtin bé 

Després que la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca enviàs aquest dilluns l'esborrany del protocol de desescalada progressiva en l'àmbit educatiu, e l conseller d'Educació, Martí March, ha explicat en el programa Al Dia d'IB3 Ràdio algunes de les parts del document. Respecte d'un dels punts més polèmics, la tornada voluntària d'alguns alumnes a les aules, March ha assegurat que  durant l'estat d'alarma i d'ençà que es fan les classes online hi ha hagut alumnes que "han desaparegut" i, per això, ha dit, s'ha plantejat aquesta possibilitat. 

Segons March, "el retorn a les aules d'aquest final de mes és voluntari, progressiu i selectiu" i s'està elaborant un protocol per assegurar la protecció dels treballadors. "Reduirem les ràtios i establirem sistemes de neteja especials", ha dit. 

March ha defensat que aquesta desescalada a les aules s'ha de plantejar amb prudència perquè les coses puguin sortir bé i les garanties sanitàries siguin les necessàries. A més, ha dit que entén queixes com les de la FAPA, que reclama mesures de conciliació "reals i plurals" per als pares, però ha assegurat que l'escola no pot assumir el cent per cent de la conciliació. "Pensar que l'escola és l'únic espai per a la conciliació és un error", ha assegurat, i ha dit que s'han d'adoptar mesures laborals per arribar-hi. 

Tot i que el document que va presentar la Conselleria és un esborrany, el conseller ha dit que aquesta setmana es començaran a fer les negociacions necessàries amb tots els actors del sector educatiu per saber què pensen i què diuen i si les propostes que facin es poden incorporar en el document definitiu. "El curs que ve serà excepcional i hem de tenir presents diferents escenaris".  Respecte de la situació de les escoles de 0 a 3 anys, el conseller ha admès que la seva situació en un futur no serà fàcil i per això s'han donat ajudes econòmiques per assegurar-ne la subsistència. 

Educació preveu que el proper curs s'alterni l'ensenyament presencial i en línia

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF