Martí March: "Som conscients que hem comès errors, però no hi ha hagut retallades"

El conseller d'Educació ha parlat de l'inici del nou curs escolar al programa 'Al Dia' d'IB3 Ràdio

El conseller d'Educació i Universitat, Martí March, ha analitzat aquest dijous al programa Al Dia d'IB3 Ràdio, el complicat inici del curs escolar a les Illes. March ha reconegut que han comès "errors" en la gestió de la pandèmia en l'àmbit escolar, però ha subratllat que "no hi ha hagut retallades".

Davant la tornada a les aules el 10 de setembre, el conseller ha recalcat que la "seguretat total" no existirà mai, però que s'estan duent a terme totes les mesures per oferir una resposta adequada a la crisi sanitària. March ha fet referència a la importància de l'obertura dels centres i ha afirmat que comprèn que els pares tinguin "temors". "Tota la societat està oberta i les escoles també ho han de fer", ha dit.

La tornada a l’escola enmig de la pandèmia, en 10 claus

En aquest sentit, el conseller també ha destacat que s'ha de fer un esforç perquè " la generació no pot quedar mancada de l'educació, element clau d'igualtat d'oportunitats".  Quant a les condicions de la tornada a les aules, March ha apuntat que "tots els centres tenen un esborrany del matís del protocol que ja teníem i que es publicarà dissabte".

El conseller ha tornat a repetir el que per ell és clau en aquest retorn i ha assenyalat que "s'ha de concretar la baixada de ràtios amb ventilació, mans netes i mascaretes". March també ha parlat de la contractació de més professorat i ha recalcat que aquest curs "hi haurà un total de 560 docents més" per fer front a les necessitats actuals.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF