Marisa Duran nega haver treballat des d'Over per publicitar actuacions de la Conselleria de Salut

La que fou cap de premsa de l'exconsellera de Salut Aina Castillo fou l'encarregada de fer la campanya de publicitat de Son Espases a Over Marketing

La Fiscalia Anticorrupció i l'advocada de la comunitat acusen Marisa Duran, i asseguren que així es demostrarà durant el judici, de treballar dins l'empresa Over Marketing per poder fer publicitat de les actuacions del govern de Matas amb vista a les eleccions del 2007. Parlen, específicament, de la campanya del que havia de ser el nou hospital de Son Espases.

L'acusació creu que la qui va ser cap de premsa de l'exconsellera Aina Castillo fins l'abril del 2006 se'n va anar a Over el gener del 2007 a treballar "per controlar els dos camps sense tenir límits", una afirmació que la investigada ha negat taxativament després que li formulassin tres vegades la mateixa pregunta.

El que és cert és que l'any 2007, segons ha confirmat Duran, el Govern ja no podia fer publicitat de projectes públics perquè es trobaven en període electoral.

Els fets, segons ha relatat la investigada, són que el gener d'aquell any l'empresari Daniel Mercado , propietari de l'empresa de publicitat Over Marketing , qui acusen de veure's beneficiat per les conselleries del govern de Matas , anà a cercar a Duran, suposadament ' motu proprio', per fer feina a la seva empresa.

La publicista Marisa Duran cobrà durant cinc mesos d' Over Marketing "més que molts companys en tot l'any", li ha fet veure el fiscal Subiran durant els interrogatoris de la tercera jornada del judici. El seu sou mensual era de 3.600 euros nets al mes, una quantitat que ella mateixa sol·licità cobrar i a la qual l'empresa accedí. "Cobrava més doblers que el soci de Daniel Mercado a l'empresa Over ", ha afegit el fiscal, qui assegura que "si hagués treballat tot l'any hauria guanyat 104.000 euros".
La seva feina era ser directora de comptes d' Over però havia de dur, exclusivament, la campanya de publicitat del nou hospital de Son Espases i tenia com a principal client la Conselleria de Salut. "Estava a dos llocs alhora?", li ha demanat el fiscal Subiran , en un interrogatori llarg i a vegades tens.

La interrogada ha negat totes les acusacions, ha explicat que la campanya de Son Espases era responsabilitat de la UTE i no de la Conselleria i, durant l'interrogatori del seu advocat, ha deixat clar que mai no havia rebut cap pressió per contractar l'empresa Over Marketing mentre era a la Conselleria. Sobre tot el que envolta el cas, Marisa Duran assegura que fins que l'imputaren no sabia res de l'entramat.

EDICIÓ PAPER 14/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF