Margarita del Val: "Només el confinament total és eficaç, però té altres conseqüències negatives"

La viròloga del Consell Superior de Recerques Científiques ha analitzat l'evolució del coronavirus

La viròloga del Consell Superior de Recerques Científiques, Margarita del Val, ha remarcat que els confinaments selectius "no tenen evidències d'eficàcia" i ha assegurat que, des del seu punt de vista, "només el confinament total és eficaç, però té altres conseqüències negatives". En una entrevista a IB3 Ràdio, la viròloga ha defensat que "som a temps d'evitar nous confinaments, però s'ha de fer molta feina i s'ha d'anar molt alerta".

Del Val ha subratllat també que "no dur mascareta, no respectar la distància, fer reunions socials grans... són factors que s'ha demostrat que provoquen molts contagis i per això s'han de prendre mesures". Això no obstant, ha assegurat que "hi ha un gran percentatge de persones que fan les coses bé".

La viròloga també ha parlat de la presencialitat laboral i ha defensat la possibilitat de recuperar el teletreball com es va fer durant l'estat d'alarma. "Potser no és bona idea retornar a la feina de manera presencial si durant mesos s'ha fet teletreball. Ara venen la tardor i l'hivern, i no serà bo aquest retorn", ha remarcat Del Val.

Pel que fa a la vacuna contra el coronavirus, la viròloga ha assegurat que "és difícil preveure quan n'hi haurà una d'efectiva i que protegeixi", i ha assenyalat que "les empreses que desenvolupen les vacunes parlen de quan podran produir les unitats, però no saben els tempos de l'efectivitat".

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF