Manifestació feminista avui a Palma per reclamar el compliment del Pacte d'Estat contra la violència de gènere

La protesta, amb el lema 'Compromís = Pressupost', partirà a les 20 h de la plaça de la Porta Pintada

Les entitats feministes de Mallorca es manifestaran aquest dimarts a Palma per reclamar al govern central el compliment del Pacte d'Estat contra la violència de gènere. 

La protesta, sota el lema 'Compromís = Pressupost' partirà a les 20 h de la plaça de la Porta Pintada i finalitzarà davant la Delegació del Govern amb la lectura d'un manifest. El Moviment Feminista de Mallorca critica amb aquest acte l'incompliment dels pressupostos del 2018 per part del govern central, que s'havia compromès a augmentar 200 milions d'euros la quantitat destinada al Pacte d'Estat contra la violència masclista. El Moviment Feminista d'Eivissa també ha convocat una manifestació aquest dimecres a les 19 h al passeig de s'Alamera, a Santa Eulària des Riu. El PSIB-PSOE, FSE-PSOE i l'STEI han anunciat que se sumaran a les protestes. 

El passat divendres, dia 11 de maig, un total de 12 ajuntaments i vuit associacions feministes es reuniren amb la directora de l'Institut Balear de la Dona, Rosa Cursach, i amb els responsables del Consell de Mallorca per debatre accions en favor del Pacte d'Estat contra la violència masclista.

Cursach, juntament amb la directora insular d'Igualtat, Nina Parrón, i el regidor a l'Ajuntament de Palma, Aligi Molina, denunciaren davant els municipis i les entitats feministes la "manca de sensibilitat i l'incompliment del finançament" d'aquest pacte i proposaren treballar en xarxa per posar fi a aquesta xacra. 

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF