XARXA EDUCATIVA

Manacor tindrà el 5è centre de català tutelat pel Govern

Complementarà l’activitat de l’Escola de Mallorquí

Manacor continuarà potenciant l’ensenyament del català amb un centre impulsat i tutelat per la Conselleria de Cultura, Participació i Esports. L’Ajuntament de Manacor i l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB) ja han signat el conveni que farà possible la creació d’un centre de català a la ciutat per poder dur-hi a terme actuacions culturals i de formació lingüística.

El centre de català de Manacor és el cinquè de les Illes, després dels de Palma, Inca, Ciutadella i Eivissa. Aquests centres ofereixen molts avantatges, partint del fet que permeten a l’alumne seguir un ritme d’aprenentatge propi. Llavors, també pot triar l’horari i el temps de dedicació que més li convinguin; pot matricular-s’hi quan vulgui, ja que no hi ha terminis d’inscripció, i pot demanar assessorament a la persona encarregada del centre, que el guiarà en el procés d’aprenentatge. A la vegada, l’usuari també pot participar en les sessions de conversa que s’hi organitzin.

La batlessa de Manacor, Catalina Riera, i la consellera de Cultura, Francesca Tur, han signat el conveni que farà possible la instal·lació d’aquest nou servei. “Estam encantants que el Govern i l’Institut d’Estudis Baleàrics col·laborin amb Manacor per poder oferir una eina educativa més a la ciutadania i, a més, gràcies a aquesta col·laboració institucional, podem potenciar el coneixement i la difusió de llengua catalana i de la nostra cultura”, ha explicat la batlessa, Catalina Riera, després de la signatura de l’acord amb la conselleria de Cultura, Participació i Esports.

Mateixa seu que l’Escola

El centre de català de Manacor estarà ubicat al molí d’en Beió, que també és seu de l’Escola de Mallorquí i del Servei Lingüístic de l’Ajuntament. L’IEB aportarà una assessora que gestionarà el centre, i l’Ajuntament cedeix l’espai, que estarà dotat de mitjans i materials per facilitar l’aprenentatge individualitzat del català.

Dins la franja horària del centre, els usuaris que vulguin millorar el nivell de llengua catalana hi podran assistir quan vulguin. L’oferta s’ajustarà, per tant, a les necessitats i al ritme personal de cada alumne.

Quatre dies de formació

El centre obrirà ben aviat al públic, la data s’ha de concretar. El seu horari serà els dilluns i dimarts de 10 a 14 h, i els dimecres de 10 a 13 h i de 16 a 19 h. La signatura d’aquest conveni ha sorgit de la voluntat de l’Ajuntament i el Govern d’ajuntar esforços amb el propòsit de fomentar el coneixement, l’ús i la divulgació de la llengua catalana i la cultura de les Illes Balears.

Aquesta oferta resta al marge dels cursos habituals que l’Escola de Mallorquí, un centre fundat el 1973 i també dirigit durant molts anys pel filòleg i escriptor Gabriel Barceló Bover. Actualment l’Escola és de gestió municipal, i emet certificats de coneixement de català, que han estat homologats per la Junta Avaluadora de Català (JAC) fins l’any 1991.

EDICIÓ PAPER 16/12/2018

Consultar aquesta edició en PDF