Societat 11/10/2020

Un Mallorca sòlid i efectiu manté la bona ratxa i suma la tercera victòria consecutiva

El VAR ha brindat als illencs un triomf merescut

Jugadors dels dos equips al camp del Lugo

PalmaUn penal que ha rearbitrat el VAR per una mà de Carlos Pita ha atorgat al Mallorca un triomf (0-1) merescut en la visita al Lugo, a l'Anxo Carro, un camp on mai no havia guanyat cap partit oficial. Els illencs, que sumen així la tercera victòria consecutiva, han controlat el partit des del primer minut i, encara que han perdonat en excés, han aconseguit sumar els tres punts gràcies a un gol de Salva Sevilla de penal.

El Mallorca ha superat així la primera jornada on el virus FIFA minvava el seu onze, ja que quatre dels jugadors de la seva plantilla no han pogut jugar perquè estaven convocats amb les seves seleccions. L'equip insular, invicte i imbatut des de la primera derrota la primera jornada davant el Rayo Vallecano, no ha acusat les absències a la gespa de l'Anxo Carro. El Lugo ha prioritzat tancar la murada després d'haver encaixat set gols en els quatre partits anteriors, però ha estat completament desaparegut en la faceta ofensiva i no ha aconseguit crear cap ocasió de perill en tot el partit.

En un primer temps molt plàcid per a Reina, als de Lugo els ha tocat defensar i el Mallorca els ha generat perill però no ho ha concretat a l'àrea. Les millors opcions dels visitants abans del descens han estat una pilotada desviada de l'argentí Cufré des de la frontal -al quart d'hora-, una altra centrada del brasiler Murilo i una centrada perillosíssima de l'extrem de Mar de Plata a la qual no ha arribat per centímetres Álex Alegría.

Ni els noms ni el guió han canviat després del pas pel vestuari i als 52 minuts ha arribat l'acció decisiva, un penal per la mà de Carlos Pita davant Murilo que l'àrbitre no ha castigat, però que ha estat revisada pel VAR. Salva Sevilla ha executat la pena màxima pel centre i ha superat Cantero posant el Mallorca per davant en el marcador.

Juanfran García ha reaccionat amb el marcador en contra, ha tret un centrecampista, ha deixat el lateral en mans de Campabadal i ha avançat Valentín. El Lugo ha començat a tenir protagonisme al camp contrari, encara que no ha donat feina a Reina fins al minut 72, quan Manu Barreiro ha rematat una gran centrada de Campabadal.

La costa amunt en què s'havia convertit el partit per al Lugo s'ha aguditzat amb l'expulsió, per dues targetes grogues en un lapse de quatre minuts, de Xavi Torres, i el Mallorca ha sabut tancar la victòria en un partit en què també ha vist la vermella Carlos Pita en el temps de descompte.