Mallorca viu la seva fantasia quasi nudista gràcies a la correguda de Bunyola

La quinzena cursa en roba interior atreu milers de persones per veure o participar en una desfilada plena d'imaginació i diversió

La quinzena edició de la correguda en roba interior de Bunyola, que va començar com una broma de bar, s'ha convertit en un esdeveniment social que atreu milers de persones de tota l'Illa que no es volen perdre una desfilada plena d'imaginació i diversió. Cada un, a la seva manera, viu una fantasia quasi nudista, perquè no hi ha normes i cada un tria la quantitat de centímetres quadrats que la seva vestimenta o disfressa ha de tapar.

Quasi dues hores abans del començament de la cursa, el centre del poble està tancat i només es pot trobar aparcament a prop de dos quilòmetres del poble. "Un poble petit i molt guapo -explica  Fernando , un dels seus habitants-, però que no destaca en res. Amb aquesta festa ha trobat una senya d'identitat i n'està orgullós".

Ja a la plaça de l'Església un pot trobar els centenars d'atletes que participen en la cursa. Encalenteixen com els professionals per a la prova: amb intensitat i convicció. Això sí, a manera bunyolina: amb una copa a la mà i a ritme d' AC /DC , Nirvana i d'algun èxit més recent interpretat pel grup mallorquí  Madòna .

Després del pregó pronunciat per Pep Noguera, de Diabéticas Aceleradas, la festa esclata amb l'himne de la correguda, compost per Pau Debon, ex cantant d'Antònia Font, i interpretat a cor per tota la plaça, que dona inici a la correguda, més ben dit desfilada. 

Així ho ha constatat  Jordan , un jove de Calvià d'una trentena d'anys, amb pinta de  possible  guanyador de la cursa, que, vestit amb uns calçotets Fruit  of   the   loom  taronja i unes esportives de córrer, es mostrava  un mica contrariat pel fet que la suposada competició es fes a ritme de  batucada  i carrossa. Al final, però, ha trobat el seu grup i ha partit cap a la diversió.

Això   sí, una desfilada plena d'imaginació i enginy. Des de les adolescents reivindicatives amb el seu cos ple de pintades com "El meu cos no vol la teva opinió" o "J o som   i seré el que vulgui ser", passant   per un equip de   boxejadores  , una família de faraons, les   caperutxes   vermelles o un grup d'una   cinquantena   de falsos turistes despistats   fins al   que un pugui imaginar amb poca roba. Tot   és     possible   en "una festa sense   complexos"  Tant que no   és   gens estrany veure el batle de Bunyola, Andreu Bujosa, pujar a l'escenari poc vestit de Fred Picapedra i recordar que so m   a una festa "lliure d'agressions sexistes".

Els inscrits d'aquesta neofesta, que té lloc dins el programa de Sant Mateu, han estat prop de 700, però s'hi han d'afegir els que hi han participat sense passar per l'organització, a càrrec de l'associació Quin Ubiti. 

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF