Els actors de 'Mai neva a Ciutat' inauguren les festes de Sant Sebastià amb un pregó reivindicatiu i en clau d'humor

Esther López, Maria Bauçà i Josep Orfila han inclòs el feminisme, la massificació turística i, fins i tot, els patinets elèctrics a la crida 

Les festes que commemoren el patró de Palma queden inaugurades des d'aquest dissabte amb la lectura del tradicional pregó, que enguany ha estat a càrrec dels protagonistes de la sèrie 'Mai neva a Ciutat'.  Esther López, Maria Bauçà i Josep Orfila han llegit una crida en clau d'humor i sàtira amb un marcat to reivindicatiu.

El pregó, escrit pel dramaturg Joan Fullana, s'ha estructurat a manera de programa electoral que ha recollit 19 punts o propostes, ja que "estam en any electoral", han dit els actors. El feminisme, la massificació turística, la qüestió identitària i, fins i tot, la proliferació dels patinets elèctrics hi han tingut cabuda.

Un dels punts més aplaudits ha estat el que s'ha referit a la violència de gènere, que l'actriu Maria Bauçà ha expressat amb un "deixar de matar dones” afirmant que Palma està preparada per "combatre la xacra masclista". El públic assistent també ha ovacionat quan s'han referit a "tomar La Feixina".

L'edifici de Gesa, la construcció d'un "carril guiri", la llibertat d'expressió, l'accés a un habitatge digne i el lloguer turístic han estat alguns altres temes als quals s'han referit els tres actors.

L'acte ha acabat amb l'agraïment als actors per part del batle de Palma, Antoni Noguera, qui ha afirmat que s'ha llegit "el millor pregó possible" i ha donat el sus a les festes amb el tradicional "Visca Sant Sebastià".

Posteriorment, a la plaça Major, l'escriptora Caterina Valriu ha fet la lectura del "pregonet", que també enceta les activitats i esdeveniments inclosos dins la programació del Sant Sebastià petit.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF