'M'agrana', el projecte d'Aproscom i el CEIP Sant Miquel, guanya el Premi a la innovació social del Consell de Mallorca

La iniciativa premiada aposta per la inclusió real dels infants amb discapacitat dins l'escola ordinària

El teatre Principal de Palma ha acollit aquest dijous la gala de lliurament dels Premis Consell de Mallorca a la innovació social. El projecte 'M'agrana' d' Aproscom  Fundació i el CEIP Sant Miquel (Son Carrió) ha estat el projecte guanyador amb una iniciativa que aposta per la inclusió real dels infants amb discapacitat dins l'escola ordinària.

De la mateixa manera, els projectes 'Cinema rodat' de CineCiutat i l'associació Giral-sol i ' Connect@ts  amb la cuina' de Mater  Misericordia  i Sant Josep Obrer han estat escollits pel jurat com a finalistes d'una edició en la qual s'ha premiat la cooperació entre entitats del tercer sector i institucions o entitats socials.

En el transcurs de la gala també s'ha premiat la campanya de sensibilització 'No és una elecció' de Creu Roja a Balears, centrada en les persones sense llar. La tesi de Joana  Llabrés Pràctiques de fisioteràpia per fomentar la participació dels alumnes amb discapacitat dins l'escola ordinària ha rebut el premi Pere Mascaró. 

Així mateix, durant la gala, s'ha volgut fer un reconeixement a les trajectòries exemplars d'una entitat i una persona estretament relacionades amb els drets socials. D'una banda, s'han reconegut els 25 anys d'història de l'associació  Siloé , que treballa amb persones afectades pel VIH-Sida. I, de l'altra, la tasca duita a terme per Aurora Bonet, directora gerent de la Federació Balear de Persones amb Discapacitat que ha dedicat més de trenta anys a treballar per aquest col·lectiu. 

L' IMAS  ha volgut també dedicar una menció especial a l'associació  ABDEM  (Associació Balear d'Esclerosi Múltiple) pel 25è aniversari, al Club d'Esplai Jovent pels 40 anys que acaben de celebrar i a l'equip de l'àrea de Persones amb Discapacitat i Innovació Social de l' IMAS  pel premi rebut el setembre passat a Saragossa com a millor pràctica admirable externa per la pràctica ' Generando  condiciones para la plena  ciudadania '. 

El president de l' IMAS  i conseller de  Drets Drets  Socials,  Javier  de  Juan , ha volgut destacar el paper de les entitats i associacions del tercer sector com a autèntics protagonistes en la creació d'oportunitats perquè les persones més vulnerables puguin gaudir dels mateixos drets i oportunitats que la resta de la societat. 

Per part seva, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha assenyalat que "volem que Mallorca es converteixi en un referent quant a la igualtat d'oportunitats i una garantia de benestar per a tothom. Estam treballant per una Mallorca més sostenible socialment. I això només ho aconseguirem reduint les desigualtats i garantint que ningú tornarà a quedar despenjat". 

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF