Publicitat
Publicitat

La canadenca Maggie McDonnell guanya el guardó considerat el 'Nobel dels professors'

El madrileny David Calle ha quedat entre els 10 finalistes al Global Teacher Price

En una de les regions més remotes del món, envoltada de gel i de neu i on només s'hi arriba en avió, una professora anomenada Maggie McDonnell està transformant la comunitat esquimal inuit de Salluit, a la zona de l' Àrtic canadenc

McDonnell, que imparteix classe en aquesta petita comunitat de 1.300 persones, ha estat reconeguda amb el premi Global Teacher Price, considerat el 'Nobel dels professors', per haver aconseguit  que molts joves retornin a les aules, amb un augment de l'alumnat del 500%, desenvolupant projectes que coincideixen amb els seus interessos i habilitats.

El guardó, que li ha estat lliurat en una cerimònia a Dubai, reconeix la magnífica tasca del seu projecte docent en una zona on l' abandonament escolar, l' alcoholisme i el suïcidi entre els adolescents constitueixen un gran problema social.

El mètode de McDonnell, a més a més, implica que tots els projectes dels joves siguin beneficiosos per a Salluit, un enfocament que permet als alumnes guanyar consideració en el si de la seva comunitat. 

Entre els 10 finalistes al Global Teacher Price es troba la candidatura de David Calle, responsable del projecte Unicoos i que gestiona una acadèmia de reforç a Madrid. Unicoos és un canal de YouTube amb 700.000 seguidors on imparteix classes 'online' gratis.   

Visibilitzant l'assetjament sexual