Magaluf estrena un nou centre d'autoaprenentage de català

És el sisè d'una xarxa que gestiona l'Institut d'Estudis Baleàrics 

El proper dilluns 15 d'abril s’obrirà al públic el nou Centre de Català de Calvià a Magaluf, que gestionen l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB) i l'ajuntament del municipi. És el tercer centre obert aquesta legislatura i el sisè de la xarxa de centres d'autoaprenentatge a les Illes Balears.

Els centres de català són espais dotats amb mitjans i materials per facilitar l’aprenentatge individualitzat del català i s’ajusten a les necessitats i al ritme personal de cada aprenent. Els usuaris hi poden assistir quan volen i les hores que volen en la franja horària de cada centre.

Aquests espais tenen l’avantatge que l'aprenent pot seguir el seu propi ritme, pot utilitzar el temps de dedicació que més li convingui. Els usuaris s'hi poden matricular quan els convingui, sense terminis d’inscripció, i rebre assessorament de la persona encarregada del centre.

L'any passat es va recuperar el centre de Palma, anomenat Centre Josep Maria Llompart i situat a Can Oleo, i el de Manacor (el cinquè de la xarxa, compartit amb l'Ajuntament), els quals s’han afegit a la resta: el Centre de Ciutadella (compartit amb l'Ajuntament), el d'Eivissa Vila (compartit amb l'Ajuntament i el Consell d'Eivissa) i el d'Inca (compartit amb l'ajuntament).

La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, acompanyada per la directora general de Política Lingüística, Marta Fluxà, i el director de l’IEB, Xisco Rotger, ha visitat l’espai amb el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez; la tinent de batle de Cohesió Social i Igualtat, Nati Francés; la cap de Servei de Cultura, Catalina Caldentey, i Agustí Aguiló, del Servei lingüístic de l'Ajuntament.

EDICIÓ PAPER 29/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF