MÉS per Mallorca reclama que no es retalli l''Informatiu Balear' de RTVE

Ha registrat una proposició no de llei en la qual demana respectar-ne el format, la durada i la franja horària actuals

MÉS per Mallorca ha registrat una Proposició No de Llei (PNL) amb la qual demana que es respecti el format, la durada i la franja horària actuals de l' Informatiu Balear de Radiotelevisió Espanyola (RTVE), segons indica la formació política en un comunicat. El partit rebutja així la decisió de la direcció de la cadena pública, que té previst retallar a 5 minuts l'informatiu de les 14.00 h, que ara té una duració de 25 minuts. A canvi, pretén allargar l'edició de les 16.00 h i passar dels 12 minuts actuals a 20, ha detallat en la nota. 

El text de la PNL reconeix també el "treball i valor de l'informatiu territorial de RTVE Illes Balears durant més de 40 anys", ja que "ha contribuït a la informació de proximitat, la cohesió social i territorial de l'Arxipèlag, i n'ha remarcat el paper clau que ha tingut i té en el fonament de la llengua catalana", exposa.

Així mateix, el grup parlamentari sol·licita que RTVE completi la plantilla de les Illes Balears amb periodistes a Eivissa i Menorca, "on fa prop de 15 anys que només hi ha un càmera". En aquest sentit, també insta el govern espanyol a "obrir línies d'ajudes a tots els mitjans de comunicació, incloent-hi els locals, de la mateixa manera que s'han donat a grans cadenes de televisió estatals".

MÉS per Mallorca demana també que el Parlament reconegui el "paper clau i estratègic" dels mitjans de comunicació local com a "agents socials imprescindibles en una democràcia consolidada", i considera "necessari mantenir la riquesa i la pluralitat informativa que ara es veu amenaçada".

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF