Lucia Bosè, citada a judici per apropiació indeguda d’un quadre de Picasso

Podria estar dos anys a presó per vendre a subhasta una obra que era de la seva empleada domèstica

L’Audiència Provincial de Madrid jutjarà dilluns vinent Lucia Bosè després que l'actriu s’hagi apropiat i venut a subhasta, per valor de 198.607 euros, un dibuix de Pablo Picasso que no era seu. Es tracta d’una obra anomenada ‘La Chumbera’, que se sosté que era de la seva empleada domèstica, Remedios T.M., a qui el pintor li va dedicar amb les paraules "Para Reme" i amb data de 16-2-63.

Ara la Fiscalia de Madrid sol·licita, en el seu escrit d’acusació, una pena de dos anys de presó i una multa de vuit mesos amb quota diària de 20 euros. A més, Bosè hauria de pagar una indemnització a les hereves legítimes de l’obra, les dues nebodes de la propietària, que va morir el 1999.

La relació entre l’actriu, de 87 anys, i Picasso va ser molt pròxima, fins al punt que Bosè va arribar a tenir moltes obres de l’artista malagueny. Una part d’aquesta col·lecció la va vendre a subhasta el 2008 a través de la casa Christie’s, a Londres. Entre les obres es va vendre el dibuix que ara és causa de polèmica a un preu de 198.607 euros, uns beneficis que mai van ser entregats a les dues hereves de Remedios T.M.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF