Més caravel·les portugueses a la costa mallorquina

El grumer ha estat localitzat aquest dijous surant a uns 30 metres de la costa entre cala Pi i el cap Blanc

Aquest dijous ha aparegut una altra caravel·la portuguesa a Mallorca. En aquesta ocasió, ha estat localitzada surant a uns 30 metres de la costa entre cala Pi i el cap Blanc, segons ha informat Joan, un lector de l'ARA Balears, que ha enviat al diari material gràfic del grumer.

Aquest exemplar de caravel·la portuguesa no és el primer aparegut a Mallorca. Dimecres el Servei de Coordinació de Platges i Zones de Bany de l'Àrea d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal de l'Ajuntament de Palma ja va tancar per precaució la zona de bany del Molinar, propera al monument de la rosa dels vents, i la platja de Can Pastilla, després que s'hi detectàs un exemplar viu d'aquest grumer.
 

La primera alerta va tenir lloc dilluns capvespre quan un veí del Molinar va localitzar unes restes que d'un exemplar mort de l'hidrozou i posteriorment el Servei de Platges de l'Ajuntament va activar el protocol d'actuació previst en aquests casos.

El servei municipal va demanar col·laboració a la Direcció General del Litoral del Govern i una embarcació de retirada de residus es va desplaçar dimarts a la zona per fer una prospecció des de la mar per si s'hi localitzaven més restes o algun exemplar d'aquesta espècie de grumer més. Així mateix, el servei de socorristes va activar un protocol d'inspecció activa i va fer una revisió de tota la zona des del mar, amb els vehicles aquàtics, i des de terra.

El personal d'EMAYA es va desplaçar també a la zona per si s'havien de retirar restes de l'animal. El servei 112 de la Direcció General d'Emergència també estava al corrent del fet per coordinar possibles actuacions en cas que fos necessari.

L'Ajuntament de Palma ha explicat que el servei de socorristes està preparat per identificar-les i per actuar i que hi ha un protocol d'informació i senyalització de les zones si se'n localitzen exemplars o restes, com ha estat el cas de Can Pastilla.

Així mateix, ha llançat un missatge de tranquil·litat i ha recordat que el servei de vigilància, salvament i socorrisme de les platges de Palma està preparat per actuar. L'administració local recorda que els banyistes han d'estar atents a les indicacions i que han d'avisar al 112 o al 010, si sospiten que hi ha caravel·les portugueses.

 

EDICIÓ PAPER 19/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF