Localitzen una pastera a Santa Eulària, a Eivissa, amb 11 migrants

És la vuitena embarcació d'aquest tipus que arriba a les Balears enguany

La Delegació del govern ha informat aquest dilluns que s'ha localitzat una pastera a la costa del municipi eivissenc de Santa Eulària, a Cala Martina, amb 11 migrants a bord. La Policia Local de Santa Eulària i la Guàrdia Civil col·laboren en la recerca que es duu a terme a l'illa.

La d'aquest dilluns és la vuitena pastera que arriba a les Balears enguany i la segona interceptada a Eivissa. Les dues primeres varen arribar el passat 2 de gener amb 25 immigrants: 14 en una pastera localitzada per la Guàrdia Civil quan navegava en aigües de Cabrera i 11 detinguts més a Eivissa.

El 9 de febrer arribaven 18 migrants més, que varen ser interceptats prop de Cabrera, i dia 13 es va localitzar una altra embarcació a la mateixa zona amb 13 persones a bord, cinc de les quals eren menors. El 24 de febrer va arribar una pastera amb 16 ocupants, també a Cabrera.

Cal recordar que el 2019 va ser l'any en què més pasteres i migrants varen arribar a les Illes des que la Delegació del govern en té constància, amb 41 embarcacions interceptades i 507 migrants. A més, la xifra de persones que varen venir il·legalment per via marítima a les Balears va augmentar un 154% en comparació amb el 2018, quan es varen registrar 199 migrants i 17 pasteres.

Augment sense precedents de l'arribada de pasteres a les Balears

EDICIÓ PAPER 09/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF