Lluís Pons, el nin de Menorca amb leucèmia, ja té donant

La campanya per trobar una medul·la òssia compatible per a l'infant va desbordar els centres sanitaris de l'illa

Lluís Pons, un nin de 6 anys diagnosticat de leucèmia que necessita un trasplantament de medul·la òssia, ja té donant. El cas de l'infant va desbordar els centres sanitaris de Menorca, amb cues de fins a 70 persones que acudien per fer-se donant i ajudar-lo. Després de dos mesos d'espera, aquest divendres el seu pare, Lluc Pons, celebra a través de les xarxes "el missatge més esperat": hi ha un donant compatible amb el seu fill:

Es tracta, tal com específica en la publicació, del cordó umbilical d'un nounat. Gràcies a aquesta donació, l'espera, per fi, s'acaba. El cas del nin havia aconseguit una gran difusió per tot Menorca. Els responsables de diversos centres de salut confirmaven a l'ARA Balears fa tres setmanes que es veien desbordats. Tots coincidien: "No ens ho esperàvem, és evident que el cas d'en Lluís ha creat una onada de solidaritat mai vista".

Lluc Pons, pare del nin diagnosticat de leucèmia, agraïa ja llavors la resposta de la societat menorquina i remarcava també que, independentment de la compatibilitat amb la medul·la del seu fill, voldria que la gent es fes donant per a tots aquells que pateixen aquesta malaltia. Això sí, "aquells que ho facin han de tenir clar que és una acció per a tota la vida i la motivació és que poden salvar una vida humana a qualsevol part del món", destacava.

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF