Llucmajor acollirà el pregó i les activitats d'inici de la Diada de Mallorca

S'oferiran un total de 60 activitats entre els dies 22 i 31 de desembre

El municipi de Llucmajor acollirà enguany el pregó de la Diada de Mallorca i les activitats d'inici de la festa. La pregonera serà  Malika   Kathir , doctora en Filologia Hispànica i mediadora cultural. En total, s'oferiran 60 activitats culturals més arreu de l'illa entre els dies 22 i 31 de desembre.

El 2018, la temàtica de la diada és la interculturalitat, entesa com l'existència al territori insular de diferents cultures a causa de l'arribada de gent d'arreu del món. "La interculturalitat vol facilitar la integració de les persones nouvingudes, fomentar la convivència de la població i canalitzar el coneixement dels trets culturals propis del territori d'acollida", ha explicat el vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado.

Dia 22 al vespre tindrà  lloc a Llucmajor el concert de la diada, amb una ballada popular amb el grup Xaloc i l'actuació dels grups musicals Ocults i  Suu . Dia 29 serà el torn de l'acte institucional amb el discurs del president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, al teatre Principal.

La diada, que commemora la conquesta de Mallorca per part de Jaume I l'any 1229 i que representa el naixement del poble mallorquí, finalitzarà el 31 de desembre amb la celebració de la Festa de l'Estendard a la Seu de Mallorca.

EDICIÓ PAPER 11/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF