Llorenç Huguet vol deixar una universitat millor “als qui ens han de succeir”

A la celebració del 40è aniversari de la UIB ha agraït la voluntat de “la gran família universitària, imperfecta, com totes les famílies”

Un 40è aniversari bé mereix una gala amb les principals autoritats de les Illes i el cos principal del col·lectiu universitari, el d’abans i el d’ara. Tots ells eren a la festa commemorativa, al teatre Principal de Palma, un acte en què el rector de la UIB, Llorenç Huguet, ha fet un discurs “d’agraïment, orgull i compromís” i ha destacat que la tasca, ara, és “deixar encara millor la universitat per als qui ens han de succeir”. 

Huguet ha fet un repàs de la història de la institució, no només dels darrers 40 anys, sinó de cinc segles d’activitat universitària arrelada en el lul·lisme. Ha recordat la feina de la comissió gestora i dels rectors que l’han precedit. També ha mencionat la tasca del Consell Social, els diferents directors del qual han rebut un homenatge. Ha agraït la feina del professorat, el personal i els estudiants, “la gran família universitària, imperfecta, com totes les famílies”. 

Segons el rector, ja s’han graduat prop de 70.000 persones a la Universitat de les Illes Balears i s'hi han fet 2.500 doctorats. Són persones que han passat per “l’escola de la vida”, segons que ha definit la presidenta del Govern, Francina Armengol. La universitat és un lloc que “crea ciutadans crítics i amb valors”, ha afegit. “És molt més que un diploma, és el temple de la raó”.

Segons el rànquing de Xangai, la UIB és una de les 600 millors universitats del món, la quinzena a Espanya, han destacat. 

Durant l’acte, també s’ha fet un recorregut multimèdia pel present, el passat i el futur de la UIB amb música interpretada en directe per la Coral de la Universitat de les Illes Balears, dirigida pel mestre Joan Company, i el Cor de Dones de la UIB, dirigit per Lidia Fernández. 

  • Etiquetes

EDICIÓ PAPER 20/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF