Llibertat provisional per al sospitós de la desaparició de Núria Escalante

El jutge sosté que falten indicis davant el possible homicidi o assassinat tot i existir "motius ponderats"

El titular del Jutjat d'Instrucció d'Eivissa número 4, Santiago Pinsach, ha decretat la llibertat provisonal per a l'únic sospitós de la desaparició de Núria Escalante, alacantina de 52 anys que va ser vista per darrer pic a Sant Antoni el passat 31 d'octubre, informa l'agència Efe. El jutge assenyala en una interlocutòria que deixa en llibertat l'home que mantenia de manera provisional a la presó per falta d'indicis suficients a l'hora de sostenir l'acusació.

Després de quatre mesos des de l' ingrés a la presó del sospitós, el magistrat diu que no es poden confirmar ni reforçar els indicis de possible homicidi o assassinat fins i tot quan existeixen "motius ponderats" per mantenir la "participació" de l'investigat en la desaparició d'Escalante. A més, tampoc no ha pogut ser confirmada la mort de la dona ni tampoc el seu caràcter violent.

El jutge Pinsach apunta, igualment, que ni els escorcolls realitzats per la Guàrdia Civil ni la investigació fruit de l'anàlisi del mòbil dels implicats no aportaren resultats positius. Les imatges gravades per les càmeres de seguretat tampoc no han aportat "el resultat esperat", amb relació al carro de la compra on s'advertia un volum que podia ser el cos d'Escalante, una sospita que l'acusat va negar i defensà que es tractava del motor de vaixell robat.

L'anàlisi de la targeta telefònica del mòbil d'Escalante ha d'aportar més llum a la recerca. El magistrat confia que les dades resultants "poden oferir un ampli marge d'investigació que queda oberta i necessitarà temps".

L'investigat ha de comparèixer davant el jutjat tots els dilluns i quan sigui requerit. També se li ha retirat el passaport i haurà de comunicar qualsevol canvi de domicili.

EDICIÓ PAPER 21/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF