Lleuger augment de casos de coronavirus a les Illes Balears

La situació als hospitals de les Illes millora tot i l'increment de positius

La Conselleria de Salut ha detectat 200 nous casos de coronavirus a les Illes Balears en les 3.332 proves PCR fetes en les darreres 24 hores, i la xifra total de casos positius registrats a l'Arxipèlag des de l'inici de la pandèmia s'eleva a 23.956. Aquesta dada suposa un lleuger augment de nous casos després d'unes setmanes en què pareixia que la corba s'havia estabilitzat per davall dels 200 casos.

A més, han notificat al Ministeri de Sanitat 230 casos més a les Illes, que s'han certificat pel Servei d'Epidemiologia (i que no corresponen necessàriament a les proves fetes el dia anterior). Un altre dels barems que ha sofert un lleuger ascens en les darreres jornades és el de casos actius de covid-19. Actualment, els pacients actius a les Balears són 3.867, quasi 100 més dels que el Govern balear notificà fa 48 hores.

Salut ha informat també que no s'ha notificat cap defunció més a les Illes, per la qual cosa la xifra total de morts per coronavirus a l'Arxipèlag es manté en 405. Pel que fa a la taxa de positivitat, aquest divendres se situa en un 5,83%, poc més d'un punt per sobre del que es registrà durant la jornada d'aquest dijous.

Pel que fa a la  situació hospitalària de les Illes, segons ha informat la Conselleria de Salut, 50 pacients estan ingressats a l'UCI i 208, a planta, mentre que 3.429 persones són controlades per Atenció Primària. 

A les residències de gent gran de les Balears descendeix el nombre d'usuaris amb el contagi actiu. En aquests moments hi ha 44 persones contagiades (12 menys que fa 24 hores), 42 de les quals estan hospitalitzades. A més, hi ha 54 treballadors contagiats. Des de l'inici de la pandèmia han mort 192 residents. 

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF