SINEU
Societat 12/06/2013

L'estàtua de Jaume II anirà a la plaça del Fossar

M. B.
2 min
L'estàtua de Jaume II anirà a la plaça del Fossar

SineuEl monument de bronze que commemora el 700è aniversari de la mort de Jaume II i que fa més d'un any que està guardat en algun lloc de Sineu serà col·locat finalment a la part alta de la plaça del Fossar de la localitat, sense que afecti la visió de façanes protegides. Així ho aprovà el ple de dilluns, amb l'abstenció de Sineuers Independents, que es queixà de no haver estat pres en consideració a l'hora de decidir-ne el nou emplaçament.

Aquesta nova ubicació fou proposada pel departament de Patrimoni del Consell de Mallorca i està consensuada per l'Ajuntament i els donants.

Discretament i sense voluntat de tornar a situar-se en el centre de la polèmica, l'Ajuntament va voler posar fi així a la polèmica que s'encetà ja fa dos anys, quan l'estàtua s'inaugurà enmig de la plaça de l'Església sense el permís de Patrimoni, que és obligatori perquè es tracta d'un espai declarat BIC. El dia de la inauguració, hi hagué una confrontació entre ciutadans de Sineu i representants del Círculo Balear. Mesos després, l'estàtua fou retirada.

Canvi de secretària

El ple municipal d'aquest dilluns va ser el primer per a la nova secretària de Sineu, que substitueix Margalida Mulet, expedientada per cobrar un sou superior al que li pertocava. Curiosament, Mulet és la nova secretària de l'Ajuntament de Puigpunyent, que és el Consistori d'on prové la seva substituta.

Segons un decret de batlia del 9 de maig, l'Ajuntament li ha compensat la liquidació del contracte i, per tant, li ha restat els 5.937,75 euros que havia cobrat de més entre l'abril de l'any 2010 i l'agost de 2011. Finalment, tal com explicà l'equip de govern en sessió plenària, tan sols s'ha hagut d'abonar a Margalida Mulet una liquidació de prop de 300 euros.

stats