L'assemblea de l'Associació Xinesa de les Illes Balears acorda intensificar les relacions amb l'Arxipèlag

Ambdues comunitats treballen per la integració i la interculturalitat i per millorar les relacions comercials

L'assemblea de l'Associació Xinesa de les Illes Balears (ACHINIB) ha aprovat aquest cap de setmana intensificar la relació entre la Xina i l'Arxipèlag i treballar per la integració i la interculturalitat, a més de per la millora de les relacions comercials. Entre les iniciatives aprovades en l'assemblea, es troben un taller de pintura per a menors d'edat en el qual es crearan obres per retre homenatge a les padrines, en el marc del mes dedicat a les dones treballadores, i la participació en els actes del cap de setmana de Sant Jordi.

L'homenatge a les padrines estarà obert a la participació de menors de totes les nacionalitats, tindrà lloc el dissabte 16 de març a les 18.00 hores i es realitzarà amb materials reciclats. Quant a la participació en la festivitat de Sant Jordi, dedicada a la cultura, la literatura i l'amor, el col·lectiu se sumarà a l'acte previst a la plaça de Garcia Orell, la de les Columnes, el dissabte 21 d'abril, i que està organitzant Flipau amb Pere Garau.

D'altra banda, ACHINIB accepta la invitació per participar en altres jornades socials i culturals organitzades per col·lectius locals, fins i tot fora de Palma, en les quals s'està treballant i que es detallaran quan totes les parts implicades hagin concretat l'activitat.

Així mateix, ACHINIB continuarà treballant amb la Cambra de Comerç xinesa a Espanya per promoure les relacions entre la Xina i les Balears. De la mateixa, mantindrà la col·laboració amb les institucions d'Espanya i la República Popular Xinesa.

Durant l'assemblea, que va tenir lloc a la seu de l'entitat, en el número 7 del carrer Bisbe Cabanelles de Palma, es va renovar la junta directiva: Fang Ji n'és el president; Minwei Jian, la vicepresidenta, i Xialin Liu, la secretària. L'edat mitjana dels membres de la junta directiva no arriba a 30 anys; el 30% dels seus components no són originaris de la Xina i el 20% són dones, aspecte que es va demanar millorar sol·licitant que se n'hi incorporin pròximament, atès que la junta no està tancada.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF