Societat 06/02/2018

L’ISPIB del Govern presenta una iniciativa del programa Policia Tutor de les Illes Balears per detectar addiccions als jocs en línia en menors d’edat

La iniciativa, dirigida a joves, famílies i centres de Secundària, coincideix amb la celebració del Dia de la internet segura

Ara Balears
2 min

PalmaL’Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears del Govern ha presentat la campanya informativa contra l’addicció als jocs en línia, videojocs i jocs d’atzar en menors d’edat. Aquesta iniciativa pretén dotar els pares i els centres educatius de pautes per a la detecció dels casos d’addiccions i el seu tractament.

L’ISPIB ha editat material gràfic i digital que inclou consells i pautes d’actuació davant possibles comportaments de joves que tinguin a veure amb l’addicció als jocs en línia o la ludopatia per internet. A través de Policies Tutors (programa present a 62 municipis) es farà arribar aquest material als ajuntaments, als centres de Secundària, als seus mestres i a les associacions de pares i mares. La transmissió d’informació adient es completarà amb reunions als centres.

Amb aquesta iniciativa “volem oferir pautes a mestres i famílies per a la detecció de possibles addiccions sense substància entre els joves, interpretant correctament possibles canvis d’actitud, irritabilitat o aïllament social que puguin experimentar els menors”, ha explicat el director general d’Emergències i Interior, Pere Perelló, que ha presentat aquesta iniciativa juntament amb el responsable del programa Policies Tutors, Rafel Covas.

La informació per a la detecció precoç d’aquestes ludopaties en línia és “clau” per derivar els possibles casos cap als estaments que a Balears es dediquen al control i tractament d’aquesta classe de patologies: Atenció Primària, els serveis socials del municipi, la Policia Local, la policia espanyola, la Unitat de Conductes Addictives (UCA Jove) de la DG de Salut Pública del Gover, i altres associacions com Juguesca i Projecte Home.

“Un cop més, el programa Policies Tutors es posa en marxa per oferir ajuda a menors, centres educatius i família” ha dit Perelló, que ha qualificat el programa d'“excel·lent, de resolució de conflictes juvenils, amb integrant amb un alt grau d’especialització, policies locals que desenvolupen aquest paper social en permanent contacte amb els centres educatius i amb la realitat i les necessitats dels joves”.

El programa Policies Tutors acaba de rebre el premi a les bones pràctiques policials, d'Unijepol, el passat 25 de gener. A final d’aquest mes de febrer, es presentaran els resultats de la memòria del programa del curs 2016-2017.

62 municipis de Balears apliquen aquest programa. 26 agents s’hi dediquen exclusivament i 45 s'hi dediquen de manera parcial. Tots ells estan formats especialment per a la tasca.

stats