L'Autoritat Portuària de l'Estat inicia la construcció de 154 amarraments nous a Maó

L’obra té un pressupost de 416.000 € i l’empresa adjudicatària és la UTE formada per Estructuras Condal, Ciomar i Antonio Gomila

L’Autoritat Portuària de les Illes Balears (APB) començarà aquesta setmana les obres de construcció de cinc pantalans al moll de Ponent del port de Maó per a la col·locació de 154 nous llocs d’amarrament d’embarcacions de nàutica esportiva. L’obra té un pressupost de 416.000 € i l’empresa adjudicatària és la UTE formada per Estructuras Condal, Ciomar i Antonio Gomila.

El projecte consisteix en la instal·lació de cinc pantalans que oferiran serveis d’aigua i electricitat a 154 amarraments, cinc dels quals seran per a embarcacions de 15 metres d’eslora, 44 per a 12 metres, 17 per a barques de 10 metres i 78 amarraments per a embarcacions de fins a 8 metres d’eslora. A més, hi haurà deu amarraments destinats a tallers de reparació: cinc per a embarcacions de fins a 10 metres d’eslora i cinc de fins a 12 metres.

L’assignació d’aquests 154 amarraments preveu donar prioritat a aquelles embarcacions de nàutica esportiva que tenien caducades les autoritzacions d’amarrament. Amb aquesta actuació, l’APB pretén reordenar i millorar l’oferta d’amarraments de nàutica esportiva al port de Maó i, sobretot, donar sortida a les sol·licituds de llocs d’amarrament de gestió directa en aquest port.

El gestor d’aquests amarraments serà el guanyador del concurs convocat per a aquesta funció i que es donarà a conèixer quan el consell d’administració de l’APB esculli la proposta més avantatjosa en la seva reunió prevista a finals del mes de febrer.

EDICIÓ PAPER 17/02/2019

Consultar aquesta edició en PDF