Publicitat
Publicitat

L'Audiència de València posa en llibertat un professor condemnat a 220 anys de presó per abusar de menors

L'acusat gaudia ja de la llibertat condicional, però l'anul·lació de la doctrina Parot ha fet que el tribunal hagi considerat la pena complerta

L'Audiència Provincial de València ha decretat la llibertat per a un professor d'educació física que el 1996 va ser condemnat a 220 anys de presó per abusar sexualment de sis alumnes d'entre 8 i 12 anys. El tribunal ha resolt la llibertat per a aquest condemnat, després de la derogació de la retroactivitat de la doctrina Parot dictada pel Tribunal d'Estrasburg el passat mes d'octubre.

Així ho recull una resolució de la secció quarta de l'Audiència de València en què es decreta complerta la pena i extingida la responsabilitat penal del professor, Juan Vicente C. G., que es trobava ja en llibertat condicional. Contra aquesta decisió es pot interposar un recurs de cassació en el termini de cinc dies, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia valencià.

La resolució de l'Audiència de València recorda que la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) del passat 21 d'octubre ha suposat la modificació del criteri jurisprudencial sobre l'execució de penes, conegut com a doctrina Parot, i que és procedent aplicar-la a aquest cas atès el seu caràcter favorable per al reu.

El pederasta, Juan Vicente C. G., tenia 35 anys quan va ser condemnat, el 1996, per la secció quarta de l'Audiència de València per un delicte continuat d'abusos sexuals, un delicte continuat d'agressió sexual, tres delictes de violació, setze delictes de violació en grau de temptativa i un delicte continuat d'agressió sexual.

També va ser condemnat a sis anys d'inhabilitació com a professor i al pagament d'indemnitzacions per danys morals a diversos menors que oscil·laven entre 200.000 i 2,5 milions de pessetes, mentre que es va declarar la responsabilitat civil subsidiària del centre d'estudis on el condemnat donava classe.

El judici per aquests fets no va arribar a celebrar-se, ja que l'acusat va reconèixer la comissió dels delictes que se li imputaven, i va entrar a la presó el 1996. Fonts jurídiques han assenyalat que tant el pederasta com el centre d'estudis on feia classe es van declarar insolvents, per la qual cosa les víctimes no han arribat a cobrar les indemnitzacions.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF