Societat 25/06/2013

L'Audiència de Madrid anul·la també la presó sota fiança de Blesa

El jutge del cas presenta una querella contra l'instructor del seu expedient

Efe
1 min

MadridL'Audiència Provincial de Madrid ha anul·lat aquest dimarts la interlocutòria en la qual el passat 16 de maig el jutge Elpidio José Silva va ordenar l'ingrés a la presó de l'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa eludible sota fiança de 2,5 milions. L'exbanquer va abonar la fiança en menys de 24 hores.

El tribunal madrileny ha pres aquesta decisió després que dimecres passat la secció 30 de l'Audiència acordés la nul·litat de la causa en què Silva investigava un crèdit concedit a l'expresident de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán per Caja Madrid, de la qual posteriorment va separar una altra sobre la compra del City National Bank de Florida per part de la caixa madrilenya. És a dir, és el segon cop que el tribunal declara nul·les algunes de les decisions del jutge. Blesa va sortir de la presó el dia següent i va demanar "un jutge imparcial".

El jutge Silva es querella

A més, el jutge Elpidio José Silva, ha interposat una querella per prevaricació administrativa contra l'instructor de l'expedient disciplinari obert contra ell pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

Fonts jurídiques han informat que la querella ha estat presentada davant de la Sala Penal del Tribunal Suprem i han assenyalat que, a més de contra el magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Madrid Álvaro Domínguez es dirigeix també contra la fiscal d'aquest expedient, Maria José Rodríguez Abadia.

stats