L’Ajuntament de Palma obre al públic el camí de Can Mallol a Establiments

La sentència del Tribunal Superior de Justícia és executable i dictamina que és un camí públic, tot i que l’empresa demandada pot recórrer al Suprem

La tinent de batle de Funció Pública i Govern Interior i regidora de Districte Nord, Aurora Jhardi, juntament amb la consellera de Medi Ambient del Consell, Sandra Espeja, i diferents membres de l'Associació de Veïns d'Establiments han assistit aquest dimarts a l'obertura de la barrera que fins ara bloquejava l'accés per al públic al camí de Can Mallol.

Jhardi ha explicat que l'Ajuntament de Palma ha fet una execució subsidiària de la sentència del Tribunal Superior de Justícia que dictaminà que aquest camí és públic, després d'uns anys de controvèrsia judicial. "L'empresa demandada ha recorregut al Tribunal Superior, però mentrestant la sentència és executable i, com que sabíem que aquesta és una vella reivindicació veïnal, era el moment de venir i demanar que les barreres es retirassin definitivament", ha dit. Jhardi ha detallat que avui ha arribat a un acord amb l'empresa demandada per haver bloquejat les portes d'aquesta barrera perquè quedin obertes 24 hores al dia "amb el compromís per la part demandada que en deu dies aquestes barreres seran retirades definitivament. Des d'avui aquest camí queda obert executant aquesta sentència i quedam a l'espera de la darrera sentència del Tribunal Suprem", ha explicat.

Per la seva banda, Ángel García de Jalón, membre de l'Associació de Veïns d'Establiments, ha explicat que "avui és un gran dia", atès que ha estat una lluita de molts d'anys. El camí de Can Malloll connecta Establiments i Puigpunyent amb s'Esgleieta.

La consellera de Medi Ambient del Consell, Sandra Espeja, ha recordat que "aquest camí formarà part de la Ruta de Pedra en Sec, una vegada estigui aprovada la modificació del Pla Especial. Així i tot, ja s'està senyalitzant de manera provisional tot el recorregut des de la UIB fins a Esporles".

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF