EMAYA

L'Ajuntament de Palma comença la primera fase del nou pla de neteja

Des de primera hora han sortit a fer feina 9 de les 21 noves agranadores i 5 dels 10 nous vehicles polivalents

Aquest dilluns a les 6.30 h, el batle de Palma Antoni Noguera i la presidenta d'EMAYA, Neus Truyol, han posat en marxa la primera fase del nou pla de neteja de Palma.

Des de primera hora han sortit a fer feina 9 de les 21 noves agranadores i 5 dels 10 nous vehicles polivalents per començar la seva tasca a la zona on es posa en marxa aquesta primera fase del nou pla de neteja, tota l'àrea de Palma compresa entre les avingudes i la via de cintura.

Les actuacions que s'hi realitzaran consistiran en:

  • Tractament diari de tots els carrers, que pot variar segons les circumstàncies i necessitats entre l'agranada manual o amb màquina en funció de la tipologia del carrer, buidament de papereres, etc.
  • Neteja amb aigua programada cada mes a tots els carrers, amb agranadores dotades de mànega per aplicar aigua, aspiració i acompanyades per un peó amb bufadora elèctrica. Els equips de neteja amb aigua estan, per tant, formats per tres persones.
  • Aquest nou sistema de neteja permet incrementar el rendiment, de 2.000 m a 4.000-6.000 m diaris per cada màquina i equip. A més, aquest sistema combina diferents tractaments de neteja: l'aplicació d'aigua, la bufadora i l'agranadora amb aspiració.
  • A partir de la primavera o l'estiu es reforçarà la neteja amb camions cisterna, que aplicaran aigua el vespre per netejar de manera més intensiva les zones més emprades, segons la necessitat.
  • Actuació dels vehicles polivalents per a la recollida de residus de la via pública, urgències, retirada d'herbes, etc.

Així mateix, també comencen aquest dilluns vespre a fer feina a tota la ciutat els 20 nous vehicles auxiliars de recollida de residus, que acompanyaran els camions de buidatge per recollir els residus que vessen dels contenidors, retirar els petits residus voluminosos abandonats a la via pública fora de l'horari indicat i deixar neta l'àrea dels contenidors.

Per tal de posar en marxa aquest nou pla de neteja, EMAYA disposa de nous recursos, tant de maquinària de personal.

S’han incorporat, durant les darreres setmanes, 21 noves agranadores mixtes, dotades amb equip de neteja amb aigua i d’aspiració. Tenen una capacitat de 1.200 litres d’aigua. Després de fer tots els tràmits de recepció, matriculació i formació, els treballadors s’han incorporat al servei avui.

Així mateix, s’incorporen als serveis els esmentats 10 vehicles polivalents i 20 camions auxiliars de recollida. Durant les properes setmanes, s’hi incorporaran 6 camions cisterna i 11 furgonetes amb equip d’aigua a pressió.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF