Publicitat
Publicitat

L'Ajuntament de Bunyol posarà a la venda 22.000 entrades per a la Tomatina, dos mil més que el 2013

La novetat de la Tomatina del 2014, que se celebrarà el 27 d'agost, és l'organització d'un festival de música per a les nits dels dies 26 i 28

La Tomatina de Bunyol (Foia de Bunyol, al País Valencià) se celebrarà enguany el dimecres 27 d'agost amb un aforament per a 22.000 persones, una xifra superior a l'edició anterior, i prepara un festival de música amb dos macroconcerts que se celebraran les nits del 26 i 28 d'agost.

Els organitzadors d'aquesta festa popular han informat avui en roda de premsa que mantenen els canvis per a una major seguretat iniciats l'any passat, però alhora aposten per noves opcions d'oci per als visitants que acudeixin a Bunyol.

L'alcalde de Bunyol, Joaquín Masmano, ha recordat que el 2013 l'organització de la Tomatina va decidir donar un "salt qualitatiu" en matèria de seguretat en limitar l'aforament per evitar aglomeracions (va passar de 40.000 a uns 20.000 participants), es van multiplicar els accessos i es va delimitar el recorregut pel qual transiten els participants.

"La Tomatina s'havia convertit en un emprenyament per a la gent i econòmicament no era rendible", ha admès el regidor de Comunicació i responsable de la Tomatina, Rafael Pérez. Per la seva banda, el regidor de Seguretat de Bunyol, Jaime Tortajada, ha assegurat que encara que l'any passat les mesures van ser positives, es vol ampliar la protecció policial perquè la Tomatina d'enguany sigui "més segura encara".

Per a l'edició del 2014, l'organització traurà a la venda 17.000 entrades a un preu de 10 euros, i 5.000 més que seran gratuïtes per als habitants de Bunyol.

Entre les novetats per a aquest any destaca el Tomatina Sound Festival, que consisteix en dos macroconcerts que se celebraran les nits del 26 i 28 d'agost. L'objectiu d'aquest festival i d'altres activitats, com la Tomatina infantil –que ja es va celebrar l'any passat–, és potenciar l'oci de la localitat i atreure als turistes més enllà de la festa principal.

Les entrades estaran disponibles en el web oficial de la Tomatina, on es facilitarà un imprès que després cal bescanviar per una polsera que permet l'accés al recinte de la Tomatina. A més, l'organització manté el seu acord amb diversos turoperadors que disposen d'un segell identificatiu per oferir les entrades de forma segura i evitar la venda il·legal.

Els responsables municipals han agraït la seva tasca als més de 200 voluntaris que col·laboren any rere any en la realització de la festa. El 2014 es compleixen 69 anys des de l'inici de la Tomatina, declarada l'any 2002 Festa d'Interès Turístic Internacional.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF