Kase.O mobilitza centenars de saragossans en suport a Valtonyc

La iniciativa va néixer amb un tuit del cantant de Saragossa i ha esdevingut una protesta en la qual s'han cridat lemes a favor de la llibertat d'expressió

Centenars de persones es varen concentrar dimecres a la plaça del Rollo de Saragossa per mostrar la seva solidaritat amb el raper Valtonyc, condemnat a tres anys i mig de presó per enaltiment del terrorisme i injúries greus a la Corona, convocats pel seu company de professió Kase.O.

La iniciativa va néixer amb un tuit del cantant saragossà i va esdevennir una protesta en la qual es varen cridar lemes a favor de la llibertat d'expressió i en la qual els assistents varen poder  manifestar públicament la seva opinió mitjançant comunicats, cançons i poesies.

"Una persona no pot entrar a la presó per fer obres d'art", va defensar davant els mitjans Kase.0, qui va advocar per utilitzar "eines d'amonestació menys dràstiques".

El raper saragossà va confessar que no secunda al "100 per 100" el contingut de les cançons de Valtonyc, però que la condemna és "desproporcionada", ja que en cap moment incorre en "amenaces directes".

Kase.O, que ha parlat durant els darrers mesos amb el cantant mallorquí, va explicar que es troba en un moment molt dur, perquè els propers dies haurà d'acomiadar-se de la seva família i amics per ingressar a la presó.

A la concentració, que es va dur a terme en un dels llocs icònics on es va formar el grup Violadores del Verso, varen acudir diverses personalitats del món de la música. Entre el públic, també hi havia diversos càrrecs públics com la presidenta de les Corts d'Aragó, Violeta Barba, qui va participar en la protesta a títol individual.

"És lamentable que en ple segle XXI encara hi hagi artistes que entren a la presó pel simple fet d'escriure una cançó", va afegir Barba.

El raper mallorquí va mostrar el seu agraïment amb els rapers que havien organitzat la mobilització.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF