Jutgen un neurocirurgià per homicidi imprudent després d'una operació d'hèrnia discal

La fiscalia demana dos anys de presó per al facultatiu i una indemnització per a la família

La pacient tenia una hèrnia discal, podia caminar tot i que li feia cada vegada més mal l'esquena. Era professora d'universitat i fins al darrer moment no deixà de fer classes. S'havia de sotmetre a una operació que en un principi pareixia senzilla. Dos dies abans va signar el consentiment i dos dies després li havien de donar l'alta mèdica però dins el quiròfan les coses no varen anar bé.

El fiscal acusa el metge neurocirurgià d'homicidi imprudent. L'acusat ha declarat en el Jutjat Penal número 3 que "quan l'anestesista sospità que la pacient patia una embòlia, que passava qualque cosa, jo vaig acabar".

Per la seva part, el marit de la víctima ha relatat com després de l'operació "el doctor em conta que hi ha hagut un problema, que s'allarga l'operació perquè ha caigut la tensió i no saben si és una embòlia o un infart. Em diu que l'anestesista demana tancar el cos tot d'una i ho fan amb grapes i l'envien a l'UCI. La cosa era greu". Segons el marit es va cridar un cirurgià cardiovascular per fer una nova operació perquè descobreixen un sagnat. La teoria llavors era que "l'hèrnia podria haver-hi rascat una vena". La dona aguantà sis dies abans de morir. La família reclama una indemnització per homicidi imprudent i la fiscalia demana fins a dos anys de presó.

EDICIÓ PAPER 24/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF