Juana Medonza, la usuària del centre d'acollida de Palma, inicia la mudança voluntària

La plataforma Stop Maltractament al Centre d'Acollida ha desconvocat la protesta prevista per a dijous

La dona a qui l'Ajuntament de Palma havia d'expulsar aquest dijous de matí del centre del Servei d'Acolliment Municipal Família (SAM) ha trobat una habitació de lloguer i ha iniciat els treballs per mudar-se aquest horabaixa, segons ha informat Stop Maltractament Centre d'Acollida, que ha desconvocat la protesta prevista.

L'afectada, Juana Mendoza, ha acceptat una oferta de lloguer d'una habitació per a ella i els seus dos fills, segons ha informat la plataforma en un comunicat.

Si bé la plataforma ha desconvocat la protesta prevista per a dijous per frenar el desnonament, demana al batle de Palma, Antoni Noguera que "no continuï amb la política assistencialista del PP i que municipalitzi el servei del SAM (Servei d'Acollida Municipal). També li retreu que mantingui "la política contrària que defensava quan eren a l'oposició".

La plataforma ha exigit també la dimissió de la regidora Mercè Borràs "per mentir i manipular" en relació amb aquest cas, i la de l'edil Aligi Molina per no haver fet una auditoria del SAM de violència de gènere durant el 2016, com va sol·licitar l'entitat, i que, segons assegura, hauria resolt el cas.

L'associació ha negat que la dona hagi rebutjat cap ocupació ni cap oferta d'habitatge, tal com va dir Borràs per justificar la seva expulsió del centre i ha insistit que l'afectada no ha deixat de cercar mai un habitatge.

Segons la plataforma, Juana Mendoza va rebre una oferta de feina amb més bon horari que el seu treball actual, però quan va informar-ne al centre d'acolliment "no se li va permetre acceptar-lo" i li digueren que "si canviava de feina, l'expulsarien del centre, amb la qual cosa la varen condemnar a seguir en la seva actual ocupació, que li provoca gairebé tantes despeses com a ingressos", indica la nota.

La plataforma ha exigit a l'Ajuntament de Palma que apliqui el protocol d'habitatge del Patronat Municipal, i que també ho faci l'IBDona al SAM per a les víctimes de violència de gènere.

La plataforma estudia organitzar protestes davant les seus dels partits que governen "com a responsables directes d'inacció, encobriment i mala praxi".

Prepara, a més, una iniciativa legislativa popular per a la qual recollirà signatures, amb la intenció de registrar-la davant l'Ajuntament i per exigir mesures per "depurar responsabilitats polítiques, administratives i professionals per haver provocat i encobert la lamentable situació dels centres d'acolliment".

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF