IDENTITAT
Societat 26/05/2018

Joves per la Llengua omple d’energia renovada Sant Jordi

Més de 12 hores d’activitats reivindicatives i festa en català

Aina Solano
2 min
Joves per la Llengua omple d’energia renovada Sant Jordi

Palma“Fomentar l’ús del català en tots els àmbits, sobretot per part dels joves”, va ser l’objectiu principal de la diada reivindicativa organitzada ahir al barri palmesà de Sant Jordi per Joves de Mallorca per la Llengua. Ho va assenyalar la seva presidenta, Aina Sánchez-Monge, durant la celebració de la jornada, que començà al matí amb un passacarrers ambientat per flabiolers i l’actuació del grup Cucorba, adreçada als més petits.

De batucada a l’any Llompart

La diada va omplir la plaça de Sant Jordi amb múltiples activitats, com ara una minifira en la qual prengueren part diferents entitats. Hi va haver un correfoc, una batucada, tallers, contacontes i una ballada popular. A més, l’organització va voler reservar un espai a la poesia i, coincidint amb l’any Llompart, hi va haver una lectura de l’obra d’aquest autor, que va reunir el públic més adult.

Sota el lema ‘Treu la Llengua’, la iniciativa va comptar amb el suport de l’Ajuntament de Palma, la Direcció General de Política Lingüística del Govern i la Direcció General de Política Lingüística del Consell de Mallorca.

Tornar amb forces

Amb aquesta diada “volíem reviure les grans activitats que va organitzar Joves de Mallorca per la Llengua”, assegurà Aina Sánchez-Monge fent referència a dos dels esdeveniments ‘estrella’ de la història de l’entitat nascuda el 1994: l’Acampallengua i el Correllengua.

“Vàrem pensar que podríem tornar a reprendre la iniciativa a Palma perquè trobam que hi manquen activitats en català”.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Palma, Llorenç Carrió, va destacar “la importància de fer una jornada de reivindicació de la llengua i també de la cultura de Mallorca” i va aplaudir la gran varietat d’activitats programades “per animar” i “per demostrar que la llengua catalana és realment la llengua de cohesió d’aquest país”. Carrió va anar més enllà i va reconèixer que “no podem eludir la situació en la qual ens trobam” i va aprofitar l’ocasió per reivindicar el fet de “poder fer ús de la llengua sense por”, perquè “no només és una llengua per usar en la intimitat, sinó que és una llengua normalitzada que s’ha de poder utilitzar sense passar pena i sense tenir por”, reiterà.

La música va ser una de les protagonistes de la trobada reivindicativa, amb grups com Escarràs, Auxili, JÈS, Ebri Knight o Pupil·les, els quals hi varen posar el toc festiu fins a la matinada.

stats