L'exjutge José Castro considera "desproporcionada" l'actuació de Miguel Florit

Segons ha declarat a IB3, les mesures adoptades per l'instructor del cas Cursach afecten "la intimitat" dels periodistes de 'Diario de Mallorca' i Europa Press

L'exjutge José Castro, en declaracions al programa d' IB3  televisió 'Els dematins', s'ha mostrat molt crític davant l'actuació de l'instructor de la macrocausa contra l'empresari Bartomeu Cursach . Castro considera que hi ha hagut una "gran desproporció" amb les mesures adoptades aquest dimarts per  Miguel  Florit, atès que va ordenar confiscar telèfons i material periodístic a dos redactors de 'Diario de Mallorca' i Europa Press i envià agents policials a aquests dos mitjans de comunicació. 

Castro ha advertit que les diligències ordenades per Florit no només afecten el cas  Cursach, sinó "la intimitat" de dos ciutadans. A més, ha afegit l'exjutge, si s'arribàs a demostrar que s'han vulnerat drets en aquest procediment, fins i tot es podria arribar a anul·lar el resultat obtingut amb aquestes actuacions desproporcionades, en les quals s'estan escorcollant les comunicacions dels dos periodistes, els seus missatges i xarxes socials i també els ordinadors confiscats a l'agència Europa Press. També ha considerat que ara el mateix cas  Cursach esdevé, si és possible, "més polèmic".

Per la seva banda, la fiscal general de l'Estat, María José Segarra, ha assegurat aquest dimecres que els jutges i els fiscals vetllen per la llibertat d'expressió i pel secret de les fonts periodístiques.

El fiscal en cap de Balears avisà que era "delicat" requisar telèfons de periodistes

EDICIÓ PAPER 30/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF