JUDICI MEDIÀTIC
Societat 19/06/2013

José Bretón: "Donaria la vida pels meus fills"

L'acusat va parlar en present sempre que es referia als seus fills, de qui va afirmar que "són el més important" i que "donaria la vida per ells"

Mireia Prat Duran
1 min

Barcelona.José Bretón, acusat d'assassinar els seus dos fills de 2 i 6 anys, va negar ahir haver-los matat en la seva declaració davant el jutge a l'Audiència Provincial de Còrdova. Durant les més de quatre hores que va durar l'interrogatori del judici, Bretón va mantenir la calma i serenitat i es va dirigir en més d'una ocasió directament al jurat per expressar que és "completament fals" que cremés els fills en una foguera o que els donés pastilles per adormir-los i consumar el crim.

L'acusat va parlar en present sempre que es referia als seus fills, de qui va afirmar que "són el més important" i que "donaria la vida per ells". Bretón es va definir a ell mateix com un "pare bo", que sempre va intentar "inculcar bons valors als nens", i no va poder evitar que li saltassin les llàgrimes en algun moment quan parlava del seu fill.

En respondre les preguntes també va cometre algunes contradiccions, referents sobretot a la quantitat de gasoil que va repostar a Huelva el dia que van desaparèixer els menors. A més, va explicar que el seu psiquiatre li va receptar tranquil·litzants, tot i que després va assegurar que els va llençar sense prendre-se'ls. En relació a la foguera en la qual es van trobar restes òssies que podrien ser dels nens, Bretón va negar que hi cremés animals aquell dia.

stats