Societat 01/06/2013

Joan Joanico: "És bo que es reguli el lloguer vacacional"

Maria Solá
1 min

Quines són les assignatures pendents de Menorca en matèria turística?

En primer lloc cal dir que és necessària una millora de les connexions aèries que permetin als turistes arribar a Menorca a preus més econòmics. En segon lloc, no podem deixar de reivindicar que ens falta posar en valor el nostre producte.

El traspàs de les competències de promoció turística anunciat pel Govern balear facilitarà aquesta tasca?

Si el Consell Insular de Menorca aconsegueix la competència però no compta amb l'opinió del sector turístic, no servirà de res. En aquest sentit, reclamem la constitució urgent de la Fundació pel Foment del Turisme, un ens que va anunciar el president del Consell, Santiago Tadeo, el setembre passat. D'aquesta manera, l'administració i la iniciativa privada podrem consensuar conjuntament un programa de promoció adequat.

Com valorau la decisió del Consell de Menorca de regular els lloguers vacacionals?

Positivament. S'ha de tenir en compte que a Menorca l'oferta il·legal o no regularitzada de lloguer d'apartaments supera les 18.000 places, fet que suposa un percentatge molt alt del conjunt global. Aquestes places no estan declarades en el registre d'habitatges turístics vacacionals i, per fer front a això, el Consell ha de prendre mesures.

Quina és la perspectiva per a aquesta temporada que comença?

La pujada d'entre un 3 i un 5 per cent del mercat alemany, a més del bon comportant dels turistes procedents de països nòrdics i la baixada dels visitants italians, és una bona dada. Amb tot, el turista espanyol no sabem encara com respondrà enguany. El visitant nacional es caracteritza per reservar a darrera hora i, per tant, és complicat preveure'n el comportament.

stats