L'artista urbà Joan Aguiló comença el mural de l'aparcament municipal de Comtat del Rosselló

El cost de la intervenció per millorar la imatge d'aquestes instal·lacions és de 3.895 euros

L'artista urbà Joan Aguiló ha començat aquesta setmana la feina per decorar una paret de l'aparcament municipal de Comtat del Rosselló. Es tracta d’una intervenció que, segons l'Ajuntament de Palma, "ha necessitat poca infraestructura i té un cost reduït, però permetrà millorar notablement la imatge de l’aparcament".

"L’objectiu d’aquesta acció, que té un cost de 3.895 euros, és dignificar i humanitzar un espai funcional com és un aparcament. Així, Aguiló fa feina des d’aquesta setmana per il·lustrar aquest espai amb un vehicle amb pedals per a quatre persones que expressi el moment d’alegria i diversió que tothom ha viscut alguna vegada emprant aquest vehicle no contaminant", s'explica en un comunicat de premsa de la Societat Municipal d'Aparcaments i Projectes (SMAP).

Cal recordar que enguany l’SMAP ha recuperat la concessió d’aquest espai, que ara és municipal. “Aquesta intervenció pretén, per una banda, atendre un objectiu transversal de l’equip de govern, que és la promoció de l’art urbà com a forma d’expressió artística i de dignificació d’espais i, per una altra, fer visible la recuperació de Comtat del Rosselló per a la ciutadania, amb una gestió pública d’un aparcament ubicat al centre de Palma", explica el regidor de Mobilitat, Joan Ferrer.

"Volem donar a conèixer l’aparcament de Comtat de Rosselló a la ciutadania i que esdevingui un lloc de referència per a aquelles persones que vulguin anar al centre i deixar el cotxe a l’aparcament i evitar, així, el trànsit de congestió que generen els cotxes que fan voltes pel centre cercant aparcament en superfície”, afegeix. 

Des de l’àrea de Mobilitat, a més, es vol que aquest aparcament sigui de referència per als veïns de la zona. “Amb aquest objectiu, ja hem començat a donar abonaments als veïns afectats per la conversió en zona de vianants de la plaça del Banc de l'Oli i ho farem en un futur per als del carrer de Velázquez i el carrer de Tous i Ferrer”, detalla el regidor.

EDICIÓ PAPER 14/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF