Javier Arranz: "Trobam que hi ha manca de personal a les residències de gent gran"

El portaveu del Comitè de Malalties Infeccioses assegura que durant algunes intervencions d'aquests centres també s'han trobat treballadors amb falta de formació

El portaveu del Comitè de Malalties Infeccioses a les Illes Balears, Javier Arranz, ha assegurat en el programa  Al Dia d'IB3 Ràdio que manca personal sanitari a les residències de gent gran. Arranz ha explicat que quan s'han intervingut alguns d'aquests centres s'han adonat que dos dels problemes són "la manca de personal i la falta de formació d'alguns treballadors". 

El portaveu ha dit que la manca de personal sanitari no és un problema nou a les Balears i que ara amb la pandèmia ha augmentat el nombre de persones que treballen en el sistema sanitari. Arranz ha admès que a Espanya "sempre ha estat difícil trobar personal sanitari". A més, ha destacat el paper dels sindicats per denunciar aquest problema. 

20.268 defuncions per coronavirus en residències durant la primera onada

Durant l'entrevista, Arranz ha parlat del confinament domiciliari i ha dit que abans de tornar a arribar a aquesta situació "es prendrien altres mesures, com el tancament de l'hostaleria". Respecte del toc de queda establert a les Illes, ha remarcat que, per ara, "no s'hauria de canviar", perquè si no hi fos, seria "més complicat per a les forces de seguretat controlar la situació". Tot i això, no descarta que en algunes zones on els indicadors siguin millors, com Menorca i Formetera, es pugui flexibilitzar.

Respecte de la situació de les UCI, el portaveu ha assegurat que "tenim la capacitat d'ampliar el nombre de llits i hem de decidir quan fer-ho". Arranz ha admès que en aquests moments la franja d'edat que més els preocupa és la de 30-40 anys i s'ha mostrat preocupat per la "relaxació" de les mesures de seguretat: "Em preocupa que ens relaxem i que no complim les mesures de seguretat i hi hagi aglomeracions". 

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF