Ja sumen 47 els immigrants arribats a les Illes Balears aquest cap de setmana

S'han interceptat dues persones més arribades dissabte en una pastera a Formentera

La Delegació del Govern ha informat que aquest diumenge han estat interceptats altres dos immigrants de la pastera arribada dissabte a Formentera, de manera que en total ascendeix a 47 la xifra d'arribats a les Illes Balears en quatre embarcacions.

La Guàrdia Civil ha interceptat a 47 immigrants il·legals, tots ells homes, 12 dels quals són menors, en dues pasteres arribades a Mallorca, una a Eivissa i una altra a Formentera, segons les dades de la Delegació del Govern a les Balears.

Un dels grups, entre els quals hi havia tres menors, va ser detectat en una pastera localitzada pel radar del Sistema Integral de Vigilància Exterior (SIVE) quan s'aproximava a Cala  Llombards , al municipi de Santanyí, al sud-est de Mallorca i va ser remolcada per la Guàrdia Civil fins al port de Cala  Figuera .

La segona pastera, també amb diversos menors, va ser vista per un helicòpter de la Guàrdia Civil quan tractava d'arribar a cala  Pi , a la costa del municipi de Llucmajor.

A Formentera, la pastera va ser trobada a la platja del  Migjorn , i a Eivissa es va trobar una quarta embarcació pels voltants de cala l' Estanyol , al municipi de Santa Eulària.

Amb aquestes darreres, enguany han estat localitzades dotze pasteres a les costes de les Illes Balears: vuit a Mallorca, dues a Eivissa, una a Formentera i una altra a Menorca, amb més d'un centenar de persones.

La xifra és molt inferior a la registrada el 2017, en què arribaren 23 pasteres i 267 persones. El 2016 en varen arribar tres, la mateixa xifra que el 2015, mentre que el 2014 només se'n varen localitzar dues.

L'arribada d'aquestes embarcacions a les costes de les Balears es produeix majoritàriament a través d'una ruta des de la zona de la costa de  Dellys , a Algèria, aprofitant situacions de bona climatologia.

EDICIÓ PAPER 16/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF