DESNUTRICIÓ
Societat 14/06/2013

Isern i Calvo s'acusen mútuament de jugar amb els nins malnodrits

L'Ajuntament de Palma contacta amb diverses escoles afectades

A. Zurimendi
2 min
El batle de Palma, Mateu Isern, amb la cap d'estudis del col·legi d'Es Viver, Mercedes Pérez, ahir al centre.

Palma.Els casos de malnutrició infantil a diverses escoles de Palma intensificà ahir la tensió entre PSIB i PP. L'exbatlessa socialista Aina Calvo acusà Isern de patir "ceguesa social" i advertí que continuarà denunciant "la realitat d'una Palma que no cap dins la ciutat de pel·lícula que vol pintar el PP". "Mentre hi hagi nins i nines amb problemes per menjar cada dia, el batle no silenciarà les nostres denúncies", sentencià.

Calvo s'enfrontava així a les acusacions dures que el PP llançà contra els socialistes des de tots els fronts possibles: la Regidoria de Benestar Social, la d'Educació i el batle de Palma.

De fet, la regidora de Benestar Social, Aina Ferriol, titllà els socialistes d'"irresponsables", ja que "han qüestionat la feina dels professionals que treballen en l'atenció als menors".

Línia vermella

Ferriol, visiblement empipada per la polèmica, considerà que "el PSIB ha creuat la línia vermella, perquè confon i falta a la veritat". Per tant, els demanà "una disculpa per part dels representants socialistes, ja que qui coneix una situació d'aquestes característiques i no ho diu està cometent una falta molt greu". A més a més, sentencià que "l'existència de casos de malnutrició l'ha de determinar un pediatre mitjançant proves mèdiques", argumentà Ferriol.

La regidora, de fet, es reuní ahir mateix amb la direcció del col·legi Joan Capó, de Son Gotleu, que ha esdevingut la icona de les escoles amb problemes alimentaris de Palma. Concretament, fins a 48 infants integren un llistat d'alumnes susceptibles de necessitar ajuda econòmica per alimentar-se. L'edil de Benestar Social es va comprometre a contactar amb la Conselleria d'Educació per verificar si des del servei d'orientació s'han detectat casos de malnutrició i actuar-ne en conseqüència.

Amb el Govern balear

Igualment, Ferriol anuncià que intensificaran la coordinació amb la Conselleria de Benestar Social del Govern balear, prèviament a la reunió de la mesa que englobi els centres de salut, col·legis, les conselleries d'Educació i de Salut, les regidories de Cort i les entitats que treballen amb la infància.

Així mateix, l'Ajuntament de Palma completà la ronda de 'verificacions' entorn dels casos de malnutrició infantil amb la visita del batle, Mateu Isern, al centre educatiu Es Viver, també apuntat com una escola en la qual s'han registrat casos d'infants que no duen berenar sistemàticament a l'escola. Per pal·liar la situació, l'escola els dóna brioixeria i sucs per esmorzar.

De fet, Isern defensà que "si hi ha qualsevol cas de manca d'aliments, deixem-nos de comèdies i anem a arreglar-ho". Adreçant-se directament als socialistes, els demana que "ens diguin, si tenen coneixement d'algun cas, on hi ha els problemes i els resoldrem immediatament, sigui de qui sigui la responsabilitat de fer-ho".

El PSIB, però, no creu que Cort hagi fet via a solucionar el problema. "Actualment a Palma hi ha quatre mesos de llista d'espera per entrar a la xarxa de distribució d'aliments municipal", revelà Calvo, qui instà l'Ajuntament de Ciutat a fer feina amb les entitats que són a peu de carrer, "associacions de mares i pares d'alumnes i ONG".

stats