Investiguen dues denúncies d'agressió sexual en hotels de Magaluf

A més, la Policia de Calvià ha ordenat el tancament de la sala de festes Heaven per incompliment de les mesures bàsiques de seguretat

La Guàrdia Civil investiga dos casos de presumpta agressió sexual de dos joves britànics a dones de la mateixa nacionalitat en hotels de Magaluf ocorreguts aquest cap de setmana passat.

Segons ha informat la Policia Local de Calvià, la primera denúncia es va produir el matí de divendres, quan els agents varen respondre a la trucada de responsables d'un hotel després que un treballador havia trobat en un passadís una britànica de denou anys en estat de xoc. El treballador va relatar que la jove estava nua de cintura per amunt al passadís i que va escoltar com uns al·lots, amics del suposat agressor, la instaven perquè no digués res.

Companyes de la víctima varen assenyalar un turista de devuit anys allotjat al mateix hotel com a possible responsable de l'agressió. Després del testimoni de les amigues de la víctima, els policies varen localitzar i arrestar el presumpte agressor.

Un segon succés semblant es va posar en coneixement de la Policia Local de Calvià diumenge, quan es va requerir la seva presència al centre mèdic de Magaluf, on havia acudit una britànica de 33 anys que denunciava haver estat víctima d'una violació a l'hotel.

La denunciant va atribuir l'agressió a un irlandès de denou anys amb qui, al costat d'altres amics i amigues d'ella, havia passat part de la nit en una habitació de l'establiment.

La dona va relatar que l'home la va forçar a mantenir relacions i que després, en intentar ella escapar, va tractar d'impedir-ho violentament i que li havia deixat marques al coll.

Tanquen una sala de festes de Magaluf per greus deficiències de seguretat

La Policia Local de Calvià ha ordenat aquest dilluns el tancament de la sala de festes Heaven, de Punta Balena, a Magaluf, després de comprovar en una inspecció que tenia deficiències de seguretat molt greus com una sortida d'emergència impracticable, una central d'alarma inutilitzable i una boca d'incendis amb poca pressió.

En l'àmbit de la seguretat, a més de les citades, els policies varen trobar que amb prou feines hi havia il·luminació d'emergència, que hi havia connexions elèctriques perilloses i que un dels extintors estava caducat.

Una altra irregularitat recollida en l'expedient és que a la sala de climatització hi ha una porta de fusta que comunica amb la part residencial de l'edifici i que no té les mesures de seguretat contra incendis, la qual cosa permetria la propagació del foc de la sala a la resta de l'immoble.

EDICIÓ PAPER 23/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF