Investigadores de les Illes organitzen el programa d'activitats amb motiu del Dia de la dona i la nina en la ciència

L'objectiu d'aquesta iniciativa és fer desaparèixer l'escletxa de gènere en l'àmbit cientificotecnològic

Per tercer any consecutiu, un grup de dones vinculades a la ciència i la tecnologia dels centres i instituts d'investigació de les Illes Balears du a terme accions reivindicatives per commemorar l'11 de febrer, Dia internacional de la dona i la nina en la ciència, amb l'objectiu de fer desaparèixer l'escletxa de gènere en l'àmbit cientificotecnològic. 

L'agenda de l'11-F ha arrencat enguany aquest dijous al campus de la UIB amb la fotografia de grup i la presentació del programa d'activitats. L'objectiu de la trobada és posar cara i donar veu a dones que, des d'institucions, empreses o a títol individual, desenvolupen la seva activitat professional i acadèmica especialment en l'àmbit dels sectors STEM (per les seves sigles en anglès), que inclouen ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques. 

Aquestes dones poden ser un model a seguir per a les noves generacions de nines, amb la idea de motivar-ne l'interès, promoure vocacions científiques i tècniques entre les nines, i així contribuir a eliminar l'escletxa de gènere en l'àmbit científic i tecnològic. 

Les activitats organitzades en el marc de l'11 de febrer començaran amb una sèrie de xerrades organitzades per l'Idisba a alguns centres educatius. Les investigadores que hi participaran explicaran la seva experiència personal. 

L'objectiu és despertar les inquietuds dels més joves, promoure l'interès per la ciència i crear rols femenins en àmbits científics que promoguin pràctiques que afavoreixin la igualtat de gènere en l'àmbit científic. Aquestes xerrades estan adreçades a l'alumnat de cinquè o sisè de Primària i de primer i segon d'ESO, i s'impartiran la setmana del 3 al 13 de febrer.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF