Intervenen cinc tones d'haixix en un veler i detenen tres persones

Els tripulants varen obrir una via d'aigua per enfonsar la nau i evitar ser caçats pels agents de Vigilància Duanera

Funcionaris de l'Agència Tributària de les Balears varen interceptar aquest dilluns horabaixa un veler que transportava prop de cinc tones d'haixix. Els tres homes que tripulaven la nau han estat detinguts en el marc d'aquesta operació antidroga, que és "la més important" que ha tingut lloc a les Balears, segons un comunicat de l'agència estatal. El valor de mercat de la droga intervinguda podria arribar gairebé als vuit milions d'euros.

Segons els primers indicis, els tripulants obriren les aixetes de fons i una via d'aigua en l'embarcació per tal d'enfonsar-la i intentar evitar, així, ser detinguts amb la droga. Segons la nota de l'Agència Tributària, aquest és el procediment habitual utilitzat pels narcotraficants per eludir possibles responsabilitats penals. Precisament per això, aquest fet no va agafar per sorpresa els agents, que ja estaven preparats per actuar.

En l'operatiu hi participaren patrulles de Vigilància Duanera de les Balears i València. Segons la nota, els agents varen tenir grans dificultats per interceptar la nau per la gran via d'aigua del veler, el mal estat de la mar, els forts vents i onades de 3 i 4 metres d'alçària.

El vaixell, els tres detinguts i la droga passaran a disposició del jutge durant les pròximes hores. 

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF